Biografie

Marloes Geers werd op 1 augustus 1979 geboren in Utrecht. Ze studeerde Theater-, film- en televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht en rondde in 2004 haar opleiding succesvol af. Tijdens haar studie volgde Marloes al vele theater- en dansworkshops en speelde mee in diverse toneel- en dansproducties.

In 2007 werd Marloes aangenomen op Theaterschool De Trap in Amsterdam. In het najaar van 2007 liep Marloes stage bij De Paardenkathedraal en speelde mee in de herneming van Shakespeare’s A Midsummernight’s Dream, geregisseerd door Dirk Tanghe. Daarnaast was zij een aantal jaar te zien als de side-kick van Aernoud Florijn in de succesvolle, landelijke theatertournee van de Meezingbioscoop.

In juni 2010 studeerde Marloes af met de eindvoorstelling Angst en Ellende, een kritische en actuele bewerking van Brecht’s gelijknamige werk uit de jaren ’30. In deze voorstelling speelde zij de indrukwekkende monoloog van de Joodse Vrouw.

Na haar afstuderen speelde Marloes o.a. op het Oerol Festival met Circus Buddy Voltini en tijdens het Café Theater Festival in Utrecht. Met de herneming van de muziektheatervoorstelling Zaanse Kermis speelde Marloes op vele festivals door het hele land, waaronder Festival ZwArt en het Phonq* Festival. Marloes is als actrice verbonden aan het theatergezelschap Het Slavisch Toneel waar zij de afgelopen jaren meewerkte aan voorstellingen De Revisor, R.U.R. en het Ambtsbericht. Met hetzelfde gezelschap speelde zij in 2014 in de kubo-futuristische opera De overwinning op de Zon.

Marloes speelt ook in meerdere korte films, zoals Holland van Karim Traïdia, Target van Emmie Kollau, Uit Liefde en Blokje Om, beide films geregisseerd door Ad van Diem. Deze laatste film won o.a. de prijs voor ‘Beste Film’ van het ’48 hour film project’ tijdens het Nederlands Film Festival. De film werd vervolgens afgevaardigd naar de wereldwijde wedstrijd in New Orleans en werd vertoond op het Film Festival in Cannes in mei 2014. Verder heeft Marloes in juni 2014 meegewerkt aan de opnames van een pilot, onder regie van Erik van ’t Wout.

Naast haar werk als actrice is Marloes werkzaam als regie-assistent. Zo werkte zij mee aan de voorstelling Vuurwerk in Theater Bellevue in het najaar van 2011 en was zij in 2012 de regie-assistent van Erik van ’t Wout bij de muziektheatervoorstelling Who’s Afraid of Woody Allen in het M-lab.

Ook is Marloes werkzaam als trainingsactrice bij verschillende bedrijven ( o.a. Mauritshuis, De Tweede Kamer, AMC, Gemeente Den Haag, AAFM/Arcadis)  door heel Nederland en werkt zij als ambtelijk secretaris van de Ondernemingsraad van de Faculteit Geesteswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

Marloes woont samen met scenarioschrijver/docent kunstonderwijs Jesse Dijksman en hun twee kinderen Kalle en Malin in Zaandijk.

Bekijk de agenda voor aankondigingen, informatie en speeldata.