Agenda

2016

November

 • Het Slavisch Toneel speelt “Het Ambtsbericht’

Ter gelegenheid van de tachtigste geboortedag van de bekende schrijver van absurdistische toneelstukken, Václav Havel, komt Het Slavisch Toneel met de Nederlandse première van zijn beroemde stuk.

In het stuk wordt een nieuwe ambtelijke taal van hogerhand ingevoerd, het zogenaamde Ptydepe. Deze taal zal de communicatie vergemakkelijken, omdat deze concreet en objectief is en geen emotionele kleuringen toelaat zoals bij natuurlijke talen gewoon is.

Twee thema’s staan hier centraal: taal/retoriek en bureaucratie. Thema’s die natuurlijk nauw verbonden waren met de politieke en culturele context van het toenmalige communistische Tsjecho-Slowakije. Maar ook nu, of juist nu, zijn deze thema’s in onze Westerse kapitalistische maatschappij heel vertrouwd.

Marloes speelt de rol van Marie,  secretaresse in het vertaalcentrum.

De voorstelling is te zien op:

 • Donderdag 10 november om 20.00 uur
 • Vrijdag 11 november om 20.00 uur (uitverkocht)
 • Zaterdag 12 november om 14.00 uur

Kijk hier voor meer informatie.

Juni

Op 4 juni is Malin Dijksman geboren. Marloes en dochter genieten van een welverdiende verlofperiode.

2015

September

 • Het Slavisch Toneel repeteert voor de voorstelling “R.U.R.”

In het 125ste geboortejaar van Karel Čapek zal Het Slavisch Toneel de voorstelling R.U.R. (Rossums Universele Robots, 1920) op de planken brengen in het Universiteitstheater. R.U.R. werd in Nederland slechts één keer eerder ten tonele gebracht in 1928. Het was Čapek die bijna 100 jaar geleden het woord ‘robot’ introduceerde. Het stuk over robots en kunstmatige intelligentie neemt de toen nog futuristische problematiek van een zeer vooruitstrevende technologie onder de loep neemt en voert deze tot zijn uiterste consequentie door. Om dieper in te gaan op de dilemma’s en discussies die het toneelstuk opwerpt, trakteert Het Slavisch Toneel het publiek na afloop van elke voorstelling op een discussiepanel van jonge onderzoekers op het gebied van robotica en kunstmatige intelligentie. Zij zullen hun huidige onderzoek kort toelichten. Kijk op de website voor meer informatie.RobotPoster7klein

Marloes speelt de rol van Helena Glory.

De Voorstellingen (met pauze en discussiepanel na de voorstelling) zijn te zien op:

 • zaterdag 7 november: 20.00 uur
 • vrijdag 13 november: 20.00 uur
 • zaterdag 14 november: 20.00 uur
 • zondag 15 november: 14.30 uur

Kaarten zijn te bestellen via de site van de Illustere School, UvA

 • ‘Krabbel’ wint prijs voor beste film op het Vlaardings Filmfestival.

Tijdens de derde editie van het Vlaardings Filmfestival heeft de korte kinderfilm ‘Krabbel’ de prijs voor beste film gewonnen. Regisseur Marc Eikelenboom nam de prijs in ontvangst. Voor het persbericht kijk je hier.

Mei

 • 29 mei: Het Slavische Toneel treedt op tijdens de Boekennacht

Op vrijdag 29 mei vindt de 7e editie van de Boekennacht plaats in Amsterdam, met dit jaar het thema ‘Opstand’. In boekhandel Pegasus brengt het Slavisch Toneel liederen uit de opera ‘De overwinning op de Zon’ ten gehore. Bekijk het programma

Februari

 • 15 februari: ‘De Overwinning op de Zon’

Op 15 februari om 14.00 uur speelt het Slavisch Toneel de voorstelling ‘De Overwinning op de Zon’ in het Drents Museum te Assen. www.drentsmuseum.nl

Bekijk de trailer YouTube voorvertoningsafbeelding

2014

November

 • 9 – 15 november: “De Overwinning op de Zon”

Op 9 november 2014 zal “De Overwinning op de Zon” in première gaan in het Universiteitstheater. Deze bijzondere voorstelling werd Lissitsky2voor het eerst gespeeld in 1913; het libretto van Aleksej Kroetsjonych, met muziek Michail Matjoesjin en decors/kostuums Kazimir Malevitsj) staat bekend als een hoogtepunt in de geschiedenis van het Russische futurisme. De voorstelling wordt zelden gespeeld en is nu in Amsterdam te zien op 9 en 12 t/m 15 november. De regie is in handen van Jenny Stelleman en de kostuums en decors worden vervaardigd door studenten aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag onder de bezielende leiding van kunstenaar Charlie Citron.

Kaarten zijn te bestellen via de site van de Illustere School.

Voor meer informatie: http://overwinningopdezon.blogspot.nl/

Oktober

 • Post Pollos wint prijzen met korte film ‘Krabbel’ poster Krabbel- Marieke van Middelkoop

In oktober speelde Marloes een kleine rol in de korte film ‘Krabbel’, geregisseerd door Marc Eikelenboom. De film ging in première op het Cinekid Festival in Amsterdam op 18 oktober. De film won prijzen voor ‘Beste Montage’, ‘Beste Sound Design’, ‘Beste Visual/Special Effects’ en was ‘ Runner up Beste Film’. Verder werd ‘Krabbel’ genomineerd voor ‘Beste Regie, ”Beste Actrice’, ‘Beste Scenario’, ‘Beste Muziek’, ‘Beste Use of line’, ‘Beste Use of Character’ en ‘Beste Poster’. De film kreeg de 2e plaats Publieksjury.

Juni

 • 7 – 15 juni: Pollos Productions maakt pilot

In juni begint Pollos Productions met de opnames van een pilot aflevering. De opnames duren een week en vinden plaats in Wageningen. De regie is in handen van Erik van ’t Wout; het scenario geschreven door Jesse Dijksman en William de Vries. De hoofdrollen worden gespeeld door Pepijn van Hulst, Sytse Faber, Marloes Geers, Willemijn van der Ree en Tony Minnema.

Mei

 • 27 mei: “Blokje Om” vertoond bij Shortcutz

Op 27 mei werd Blokje Om vertoond tijdens Shortcutz in Amsterdam. Op 3 juni wordt bekend gemaakt of ‘Blokje Om’ mee dingt naar de prijs “Beste Korte Film van 2014”. Bekijk de foto’s hier.

 • 10-24 mei : “Blokje Om” in Cannes

In mei wordt de prijswinnende film ‘BlokjePR materiaal Blokje Om 2 Om’ vertoond tijdens het Filmfestival in Cannes, onderdeel Court Métrages.

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer informatie:  http://www.cannescourtmetrage.com/en/edito

April

 • In April speelt Marloes weer voorstellingen ‘Wat de Pot Schaft‘ in Rotterdam (2 april) en Amsterdam. (23 april)

Maart

 • De Pollos productie ‘Blokje Om‘ is in New Orleans in de prijzen gevallen! Op 10 maart werd de korte film tijdens het filmapalooza festival beloond met ‘Best Use of Line’ (Jesse Dijksman), ‘Best Music’ (Vincent Twigt) en ‘Best Sound Design’ (Luuk de Kok). Tevens zal de film worden vertoond tijdens het prestigieuze filmfestival in Cannes. Een afvaardiging van Pollos nam de prijzen in ontvangst. pollos

2013

oktober 2013
 • Tijdens de prijsuitreiking van het 48 hour film project tijdens het Nederlands Film Festival is bekend gemaakt dat ‘Blokje Om’ de prijs voor ‘beste film’ heeft gewonnen. De film wordt in maart 2014 vertoond op de filmapalooza in New Orleans waar alle prijswinnende films worden vertoond. Pollos won in Utrecht verder de publieksprijs,  ‘Beste Acteur’ (Sytse Faber) en nominaties voor ‘beste poster’, ‘beste script’, ‘best use of character’ en ‘best use of prop’. Bekijk de filmBlokje om poster
september 2013
 • Pollos doet weer mee aan het 48 hour film project in Utrecht. De opnames vinden plaats in Utrecht op 28 september. Marloes speelt de rol van postbode Johanna Achterdijk.
 • De Revizor speelt op 13 en 14 september tijdens het congres ‘Hoezo Rusland’, georganiseerd door de Universiteit van Amsterdam. Aanvang om 19.30 in het Universiteitstheater te Amsterdam. Voor kaarten: Secr-Bungehuis@uva.nl of 020-5253865 / 5253831 of kaarten aan de zaal Meer informatie: http://www.slavischetaalencultuur.com/p/congres.html
augustus 2013
 • Frederique Funken en Marloes spelen de voorstelling ‘Wat de pot schaft’ in Den Haag.
 • Eind augustus gaan de repetities voor het De Revizor van start. De voorstelling zal gespeeld worden tijdens 2 congressen in het kader van het Nederland-Rusland jaar. Op 13/14 september as. is dat tijdens het congres ‘Hoezo Rusland?’ georganiseerd door de Universiteit van Amsterdam. Op 27 oktober speelt Het Slavisch Toneel de voorstelling tijdens het congres ‘Nederland ontmoet Rusland‘ te Uden.
juli 2013
 • De voorstelling ‘Wat de pot schaft’ wordt door Anita Walgemoet en Marloes gespeeld in Hengelo.
juni 2013
 • Eind juni speelt Marloes weer 2 voorstellingen ‘Wat de pot schaft’. Ditmaal in 2 instellingen in Amersfoort, samen met actrice Masja Ninck Blok.
 • De eerste repetitie voor de herneming van ‘De Revizor’ is een feit. Op 13 en 14 september speelt Het Slavisch Toneel de voorstelling opnieuw in het kader van het congres ‘Hoezo Rusland?’, georganiseerd door de UvA. poster congres 14 september
mei 2013
 • Marloes neemt de maand mei vrij i.v.m. de geboorte van haar zoon Kalle. Marloes en Jesse zijn dolgelukkig met hun laatste ‘productie’!
april 2013
 • Marloes speelt één van de hoofdrollen in de korte film ‘Uitgekookt’, samen met Marjet van Westrop en Pepijn van Hulst. De film is geregisseerd door Emmie Kollau en geproduceerd door Pollos in het kader van het 48 hour film project. YouTube voorvertoningsafbeelding
maart 2013
 • Op 13 en 21 maart spelen de acteurs van de voorstelling ‘Wat de pot schaft’ hun eerste try-outs. Kijk hier op de site van producent Caretainment.
februari 2013
 • Marloes spreekt  op 14 februari de teksten in voor de korte film ‘Gentle Voices’. Deze korte film wordt gemaakt door Charly Horst en Irene van der Vies in het kader van het Warner Bros filmproject. zie de site http://gentlevoices.wordpress.com/
 • Marloes speelt opnieuw de voorstelling Trutten! samen met Cyrelle Failé. Zij zijn te zien op het Phonq* Festival in Arnhem op 1 en 2 februari. Bekijk de website van het Phonq* Festival.trutten!
januari 2013
 • De repetities voor een nieuwe voorstelling zijn begonnen. Marloes speelt samen met een aantal collega’s vanaf februari voorstellingen voor ouderen door het hele land.
november 2012
 • Marloes speelt de rol van Anna Andrejewna in De Revizor’ (Gogol) van Het Slavisch Toneel. De voorstelling wordt gespeeld op 15, 16 en 17 november in het Universiteitstheater. Kaarten zijn te bestellen via secr-bungehuis@uva.nl of in het theater op de avond van de voorstelling.
  Affiche De Revisor
 • De Meezingbioscoop maakt zijn opwachting tijdens het Zorgfestival 2012 in het MC-theater in Amsterdam. Aernoud en Marloes presenteren op 9 november ‘Ja Zuster Nee Zuster’. (besloten voorstelling) http://www.zorgfestival.nl/programma/
 • Op vrijdag 9 november speelt Marloes samen met Cyrelle Failé de voorstelling ‘Trutten’ op een middelbare school in Haarlem. Na afloop vindt er een Q&A plaats. (besloten voorstelling)
juli 2012
 • Op zondag 15 juli speelt de voorstelling ‘ WIJK’ op Festival Westwaarts in het Erasmuspark in Amsterdam West. Marloes speelt in deze voorstelling de rol van oud-bewoner. Speeltijden op 15 juli om 15 en om 17 uur. Toegang is gratis. http://www.facebook.com/events/332088253538643/ Bekijk hier de videocompilatie
juni 2012
 • Marloes is één van de theatrale gastvrouwen van de Danserette op 30 juni in Odeon, Amsterdam www.danserette.nl
 • Marloes speelt in juni de rol van manager in een bedrijfsfilm van IVK Producties i.o.v. Stichting Praktijkleren te Amersfoort.
mei 2012
 • Marloes speelt een rol in de afstudeervoorstelling ‘Alternatief‘ van Masja Ninck Blok. De voorstelling wordt gespeeld in het Werkteater op 31 mei, 1 en 2 juni.[nggallery id=16]
 • De Trapweek vindt plaats op 31 mei t/m 3 juni in het Werkteater te Amsterdam. Marloes is de producent van deze week en speelt tevens een rol in één van de afstudeervoorstellingen Alternatief.
 • De Meezingbioscoop presenteert ‘De Meezing Ja Zuster Nee Zuster‘ . Aernoud en Marloes spelen in mei in Schouwburg ‘De Kampanje’ in Den Helder en het Spant! Theater in Bussum. Voor speeldata en informatie zie www.meezingbioscoop.nl
 • Team Pollos heeft weer meegedaan aan de 48 hour film project, ditmaal van 4 tot 6 mei in Amsterdam. Het resultaat ‘Uit liefde’ , met in de hoofdrollen Witho Oost en Marloes Geers werd op dinsdag 8 mei en op woensdag 9 mei vertoond in Bioscoop Het Ketelhuis. De film werd door de jury genomineerd voor ‘beste script’ (Jesse Dijksman) en ‘beste sound design’ (Rens Couweleers). Nu hier te bekijken. screenshot Uit Liefde
 • Marloes speelt op 7 mei in een bedrijfsfilm voor IVK producties.
april 2012
 • Marloes speelt samen met Cyrelle Failé de voorstelling ‘TRUTTEN‘.Een intieme huiskamervoorstelling over vriendschap, keuzes make en je eigen weg gaanMet een gevuld verleden en een lege toekomst; heeft je vriendschap dan nog een kans?Toen we droomden
  van alles wat we wilden
  waren we veel gelukkiger
  dan nu we alles hebben’TRUTTEN /// vergulde herinneringen, verloren dromen, gemiste kansen en after-eightsSpel/Regie: Cyrelle Failé, Marloes Geers
  Tekst: Jesse DijksmanSpeeldata:
 • zaterdag 21 april – Brazil Benefits Mini Festival; VLLA Amsterdam | Willem Roelofsstraat 9 | 18:00 / 19:00 / 20:00 | Entree festival: 7,50 | Facebook event
  Brazil Benefits Mini Festival – Braziliaanse grooves, adembenemend theater, heerlijk eten en drinken en nog veel meer! Kom langs en ondersteun de culturele werkplaats én hostel Barraco #55 in Rio de Janeiro!
 • zondag 22 april – Huiskamerconcert in Utrechtaanvang 19:30 | Loeff Berchmakerstraat 5b | Entree 3,- plus een taart of een fles wijn | Reserveren via vandoorenisabelle1@gmail.com
 • vrijdag 27 april – Huiskamerdiner in Utrechtaanvang 18:00, start voorstelling 19:00 | Minister de Visserstraat 63 | Entree: 7,50 (eten inclusief!) | Reserveren via b.m.wind@xmsnet.nl
maart 2012
 • Op donderdag 20 maart vond in het M-lab de feestelijke première plaats van ‘Who’s Afraid of Woody Allen‘.

 

februari 2012
 • Marloes is de regie-assistent van Erik van ’t Wout, in de productie ‘Who’s afraid of Woody Allen’. De voorstelling gaat op 21 maart in première in het M-Lab en de hoofdrollen worden vertolkt door o.a. Sytske van der Ster, Janna Fassaert, Jolanda van den Berg, Theo Nijland, Ad Knippels en Rein Hofman. Ga voor meer info en reserveren naar de website van M-lab

december 2011
 • Marloes werkt als regie-assistent mee aan de Bellevue Lunchtheater Voorstelling ‘Vuurwerk’. Regie is in handen van Abel Nienhuis en de hoofdrollen worden gespeeld door Hein van der Heijden en Juul Vrijdag. De voorstelling speelt van 6 t/m 30 december (behalve ma-za, wel op ma 26 dec.) in Theater Bellevue in Amsterdam. Reserveer via de reserveringspagina van Theater Bellevue
  poster Vuurwerk
november 2011
 • Marloes speelt één van de hoofdrollen in de commercial ‘Max Goud’.
oktober 2011
 • De serie ‘Grote kunst voor kleine mensen’is op 18 oktober in première gegaan op het Cinekid Festival in Amsterdam. Marloes speelt de rol van een Nederlandse moeder in het filmpje ‘Holland’, geregisseerd door Karim Traïdia. De serie zal in 2012 op televisie uitgezonden worden bij KRO´s Kindertijd.Grote Kunst voor Kleine Mensen
 • Team Pollos doet weer mee aan de ’48 hour film competitie’, dit keer verbonden aan het Cinekid Festival in Amsterdam. Naast het produceren van deze film speelt Marloes een kleine rol. De film is twee keer in de prijzen gevallen, ‘beste actrice’ (Bente Torstensson) en ‘beste muziek’ (Rudy Mackay)YouTube voorvertoningsafbeelding
 • Op vrijdag 7 oktober speelt ‘Zaanse Kermis’ voor de allerlaatste keer in Theater Het Pakhuis in Hoorn.
september 2011
 • Marloes speelt de hoofdrol in het ’48 hour film project’ van Team Pollos tijdens de competitie op het Nederlands Film Festival. De film heeft de prijs gewonnen voor ‘best use of genre’.YouTube voorvertoningsafbeelding
 • Zaanse Kermis Schiedam

  (klik voor vergroting)

  Marloes speelt de voorstelling ‘Zaanse Kermis’ op 11 september op het festival ‘Cultuur Borrelt’ in het Julianapark te Schiedam.

juli 2011
 • Op 1 t/m 3 juli speelt de voorstelling ‘Zaanse Kermis’ op het Festival Straffe Madammen en Makke Mannen in Eindhoven. Voor meer informatie, kijk op: www.straffemadammenenmakkemannen.nl.
 • Op 7 en 8 juli speelt de voorstelling ‘Zaanse Kermis’ op Festival ZwArt in Zwolle. Voor meer informatie, kijk op: www.festivalzwart.nl
 • Op 9 juli speelt de voorstelling ‘Zaanse Kermis’ op Festival Oord in Emmeloord. Voor meer informatie, kijk op: www.oordfestival.nl.

  Zaanse Kermis Schiedam 2

  (klik voor vergroting)

 • Op 23 en 24 juli speelt de voorstelling ‘Zaanse Kermis’ op het Wadstock Festival in Den Oever. Voor meer informatie, kijk op www.boerzoektgast.nl.
juni 2011
 • Marloes speelt in de nieuwe reclame van de Thuisapotheek, geregisseerd door Bart van Dam. De opnames vonden plaats op 14 juni in Amsterdam en de reclame zal op televisie te zien zijn vanaf 27 juni.
 • Marloes speelt de rol van moeder in de nieuwe korte film van Karim Traïdia. De film is gemaakt in het kader van de serie ‘Grote Kunst voor Kleine Mensen’. De serie films gaan in de herfstvakantie van 2011 op het Cinekid Festival in première. Zie http://www.grotekunstvoorkleinemensen.nl
 • As. donderdag gaat Marloes met ‘Circus Buddy Voltini’ naar het Oerol Festival op Terschelling. Op allerlei onverwachte plekken verrast ‘Circus Buddy Voltini’ de Oerolbezoeker met tophits als ‘Joke, stop toch met koken’, ‘Una paloma blanca’ en natuurlijk het speciaal gecomponeerde lied ‘Het geluid van een eiland’. Circus Buddy Voltini bestaat uit Jan- Buddy Volly- Vollaard, Louise- lady in red- de Koning, Bardo- het Beest- Befort en Marloes- Calamity Jane- Geers. Circus Buddy Voltini is te vinden op Facebook en YouTube: YouTube voorvertoningsafbeelding
 • Op 1, 2 en 5 juni spelen Pepijn van Hulst en Marloes Geers in de voorstelling ‘Zo dicht mogelijk bij de witte streep’van Suzanna Jansen. Voor meer informatie,(bekijk flyer Zo Dicht Mogelijk Bij De Witte Streep)Voor de speeltijden en het reserveren van kaarten, kijk op: www.rozentheater.nl.
mei 2011
 • Meezing Ja Zuster Nee Zuster Op 21 mei spelen Marloes en Aernoud Florijn met de Meezingbioscoop de ‘Meezing Ja Zuster Nee Zuster’in Waaidorp (Zeeburgereiland, Amsterdam). De voorstelling wordt gespeeld ter gelegenheid van het feestweekend rondom de 100e geboortedag van Annie M.G. Schmidt. Dus kom allemaal verkleed en zwaai met je onderbroek, dans mee op de Twips en roep Boe tegen de boze buurman!!De voorstelling begint om 21.00 uur en kaarten zijn te bestellen via de website www.waaidorp.nl.
maart 2011
 • Marloes speelt samen met Sarah Sötemann en Cyrelle Failé met de voorstelling Hierop het Café Theater Festival van 18 t/m 20 maart in Utrecht. De voorstelling wordt gemaakt door Wilma van Splunder en Louise de Koning van de nieuwe theatergroep ‘Dansen tot het licht uit gaat’. De repetities zijn begin januari van start gegaan.Voor meer informatie en speeltijden, bekijk de website: www.cafetheaterfestival.nl en www.dansentothetlichtuitgaat.blogspot.com
februari 2011
 • Zaanse Kermis is te zien op het Phonq* Festival in Arnhem van 4 t/m 6 februari. Kijk op www.zaansekermis.nl of www.phonq.orgom kaarten te reserveren.

  flyer Zaanse Kermis

  (klik voor vergroting)

januari 2011
 • Marloes speelt mee in de voorstelling van Jessica Dijkman tijdens het Traplab van 27 t/m 30 januari. Zie voor meer informatie en speeltijden: www.detrap.nl
december 2010
 • Marloes gaat meespelen in de muzikale theaterproductie Zing nog eens Louisette. De repetities gaan half oktober van start.Voor meer info en speeldata: www.louisette.nl
oktober 2010
 • Vanaf heden wordt Marloes vertegenwoordigd door Marlous de Jong van TACT-Agents in Amsterdam. Bekijk de website: www.tactagents.nl
augustus 2010
 • Marloes speelt de hoofdrol in een commercial van de ING, geregisseerd door Jorrit Stollman. Bekijk de commercial op YouTube of direct hieronder:
  YouTube voorvertoningsafbeelding
juni 2010
 • In juni spelen de eindexamenstudenten van Theaterschool De Trap de voorstelling Angst en Ellendevan Bertolt Brecht. De regie is in handen van Nelleke Zitman.De voorstelling wordt gespeeld van 10 t/m 12 juni in het Rozentheater in Amsterdam.Reserveer via: www.rozentheater.nl
mei 2010
 • Marloes speelt de hoofdrol in de voorstelling Zaanse Kermisvan regisseur Cyrelle Failé.Voor meer info en speeldata: www.zaansekermis.nl.